Srbe automehaničari varaju na 1 jedinu caku, vozači o tome pojma nemaju: Pazite dobro, ovo je njihova prljava igra
Foto: Profimedia

PAZITE SE

Srbe automehaničari varaju na 1 jedinu caku, vozači o tome pojma nemaju: Pazite dobro, ovo je njihova prljava igra

Vozači kažu: ‘Uložio sam 2.250 evra u ovaj auto"

Objavljeno:

Mehaničar je upozorio na uobičajenu prevaru zbog koje bi vozači mogli da plate stotine, pa i hiljade evra više nego što je potrebno za jednostavne popravke.

Vozačima je savetovano da izbegavaju nasedanje na iznenađujuće uobičajenu prevaru na popravci automobila, koja bi mogla da ih košta hiljade evra više nego što je potrebno.

Dejvid Long je mehaničar koji redovno objavljuje video snimke na svom Jutjub kanalu kako bi savetovao vozače koji treba da poprave svoje automobile.

U popularnom videu, David upozorava vozače da ne nasedaju na prevaru u kojoj se vozačima naplaćuje zamena niza delova koji zapravo nisu potrebni za rešavanje problema.

„Vozači kažu: ‘Uložio sam 2.250 evra u ovaj auto, još uvek nije popravljen, još uvek pravi buku’, a mi ga na kraju popravljamo delom od 37 evra“, rekao je David za Express.

Prevara se odnosi na situaciju u kojoj mehaničar preporučuje vozaču da zameni niz delova automobila kako bi rešio nejasan problem u vozilu.

Ponekad se to može dogoditi jer mehaničari nisu sigurni u čemu je tačno problem sa vozilom ili ga nisu pravilno dijagnostikovali.

Međutim, neki nepošteni mehaničari namerno postavljaju pogrešnu dijagnozu kako bi naplatili kupcu više nego što je potrebno, ponekad zamenjujući svaki deo unutar određenog sistema pre nego što predlože stvarno rešenje.

Ako vozač nije siguran da je savet koji je dao mehaničar tačan, generalno mu se savetuje da pokuša sam da sazna nešto o kvaru.

Iako niko ne može postati profesionalni mehaničar tražeći probleme na Internetu, pregledavanje foruma za slične probleme i predlaganje prethodnih rešenja mehaničaru može pomoći da se pokaže kupcu da je istražio problem.

01:52

RAVNOPRAVNA SA MUŠKARCIMA! Već 20 godina ova žena VOZI AUTOBUS, a kad je putnici vide nastaju HIT REAKCIJE (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Krstarica/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.